Steg for steg: Gratulasjonskort

Square

Endelig har jeg fått satt sammen mitt første steg for steg-innlegg. En av utfordringene er at jeg tidligere ikke har planlagt å dele prosessen min, og derfor er som regel skissene og mye som kunne vært gøy å dele, havnet i resirkuleringen.

Det er delvis tilfellet nå også. De aller første skissene er for lengst hentet til papirinnsamling; men deler var å oppdrive. Og gode vaner kommer først når du gjør en innsats. Så om denne posten er mangelfull i å vise frem heeele prosessen, så er 80% reddet og nå foreviget.

Analog prosess: Akvarell

Dette lille prosjektet startet med en tur i blomsterbutikken, Mester Grønn på Greverud. Der kjøpte jeg tulipaner i kjølige farger (lilla, hvit og blå).

Noen av tulipanene holdt seg over en uke; mye tegneverdi for bukett-pengene.

Noen dager før jeg malte tulipanene (i midten) så jeg denne lærevideoen: How to Paint Loose Watercolor Tulips av Cara Rosalie Olsen, som du kan finne på Skillshare.com. Det er en fabelaktig samling av inspirerende og lærerike videoer, og det er et veldig rimelig tilbud sett opp mot f.eks. LinkedIn Learning (tidligere Lynda). Jeg abonnerer på begge, men hvis du er på utkikk etter et nytt sted å lære vil jeg anbefale å teste ut begge gratis. Dette ble et lite sidespor, la oss vende tilbake til prosessen.

Analog prosess: Håndtekst

De aller første skissene utforsker komposisjon og tar for seg antall bokstaver, bokstaver med over- og underlengde (en. ascender og descender) utforskes og plasseres for å skape en helhet i den valgte frasen. Skissene mine som utforsket dette kastet jeg (…), men jeg fant de to siste iterasjonene:

Skisse på tracingpapir
Siste iterasjon på tracingpapir

Digital prosess

Den siste analoge skissen scannes inn, sammen med akvarellen. I videoen under kan du se at jeg starter med håndteksten, for deretter å hente inn tulipanen jeg landet på. Jeg bruker Procreate på iPad pro med Apple Pencil 2.

Jeg prøvde ut komposisjonen med en blomst jeg hadde liggende fra før (øverst), men valgte å ta i bruk den nederste versjonen.

Dette er eksportert fra InDesign, der jeg legger inn motivet og setter på skjærelinjer (0.1pt). Kvadratet er tilpasset konvolutten jeg skal bruke, i dette tilfellet ble selve kortet 10*10 cm.

Jeg printet ut kortet hjemme, og brukte et tynt akvarellpapir med glatt overflate. Som du kan se på konvolutten er kortet til mammaen min; kun det beste til den beste! Ordet er skrevet med håndtekst (en. lettering) ved hjelp av Tombow Fudenosuke Brush Pen.

Og da er det din tur;

gled noen du kjenner med et hjemmelaget kort ved første anledning!

Leave a Reply

Your email address will not be published.