Tårnhuset @ Kolbotn

Square

Dette akvarellprosjektet kom til verden ved hjelp av et foto av Tårnhuset i Kolbotn, og et nytt akvarellkurs jeg prøvde ut.

Jeg oppdaget Domêstika i vår, et nettsted som tilbyr ulike online kurs. Et kurs utmerket seg særlig for meg, nemlig «Architectural sketching with watercolor and ink» med Alexander Hillkurz. Jeg kan anbefale kurset på det varmeste, og det var lagt opp slik at både nybegynnere og mer øvede kan få nytte av det.

Stilen til Alexander Hillkurz per i dag har mange elementer jeg ønsker å teste ut for å finne ut om de fungerer i mine arbeider. Ta en titt på noen av de fantastiske maleriene hans her. Til nå har jeg vært veldig forsiktig med å «endre virkeligheten», men kurset åpnet øynene mine for å vektlegge ens egen oppfatning av motivet.

Jeg har en sterk tendens til å detaljere for mye; dette skulle egentlig kun være en thumbnail, en liten skisse med få detaljer. Til tross for dette hjalp den meg veldig mye underveis for å sjekke ut hva som fanget interessen min mest og til å holde fokuset mitt der videre i prosessen.

Jeg brukte vannfast blekk i fyllepennen, men spissen var litt for hard. Dermed ble linjene jeg tegne veldig tykke og uten variasjon i versjonen over til høyre. Det at linjene ble annerledes enn planlagt gjorde at jeg ble mindre engstelig for å ødelegge bildet. På den måten fikk jeg endelig tatt litt kraftig i når jeg la den første vasken med akvarellfarger. Skyggene ble litt for mørke etter min smak, men det var frigjørende å male så upresist – og faktisk la akvarellfargene styre showet.

Da det første forsøket ikke ble helt som jeg hadde tenkt, prøvde jeg meg på en versjon nr. 2. Her tok jeg i bruk splittpenn med en splitt som ga meg større variasjon i linjene.

Jeg kommer til å ta med meg lærdom fra prosessen videre, og gleder meg til å bygge videre på min egen stil. Eventyret har så vidt begynt.

Arkitektur + akvarell = sant

Leave a Reply

Your email address will not be published.