Kafé og sommer

Square

I går kom jeg over illustratøren Mattias Adolfsson, og ble inspirert av hans mange blogg-poster der han viser frem sine skissebøker. Det fikk meg til å tenke på tiden jeg la ned i fjor. Jeg brukte flere timer på å bla gjennom gamle skissebøker og scannet inn de fleste, men etter at jeg hadde fått dem digitalisert ble de liggende uten at noe mer skjedde.

Jeg har brukt en Epson-scanner med en scanneflate i A4-format, og selv om scanneren ikke har kuttet alle sidene av skisseboken, så har det skjedd med noen. Håper ikke dette ødelegger for opplevelsen av min første skissebok-bloggpost.

Dette er en akvarellbok fra Hahnemühle i liggende A5-format. Papirtykkelsen er 120g/m2, noe som gir rom for eksperimentering. Papiret tåler veldig godt mange lag med akvarell, men stedene der jeg prøvde meg på teknikker som involverer større vannmengder som vått-i-vått ga veldig bølgede sider.

Når alt dette er sagt, ønsker jeg deg velkommen til skisseboken med akvareller fra juli 2018 til juli 2019. Jeg har malt på flere kaféer, og på flere ulike steder; Oslo, Trondheim, Vevelstad og Danskebåten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.