Photo from Brooklyn Art Library

Har du hørt om«The Sketchbook Project»?

Brooklyn Art Library er en verdensomspennende, ideell organisasjon som er basert på crowdsourcing og har over 60 000 skissebøker fra 30 000 kreative mennesker i samlingen sin.

Av Bjørg Helene A. Sollihøgda | 26. oktober 2022

The Sketchbook Project

Skisseboken kan inneholde akkurat hva du vil, det kan være alt fra skisser, tegninger, bilder, dikt og tanker. Brooklyn Art Library ser på skissebøker som en måte å få innsikt i hva andre tenker, og en måte å se på hva kreative ønsker å si. De har verdens største samling av skissebøker, og prosjektet deres har vokst seg stort på de 15 årene det har eksistert, og de skriver at:

We have reignited art careers, inspired first time creatives and even helped a few marriage proposals.

Brooklyn Art Library

Aktiv deltakelse i bibliotekets samling

For å delta i prosjektet må man kjøpe en skissebok. Man kan velge mellom å kjøpe den litt billigere varianten som blir tilgjengelig i biblioteket, eller den litt dyrere varianten som blir digitalisert. Du kan gjøre prosjektet alene, få med en kreativ venn, eller kanskje få hele klassen til å bli med!

For at ikke økonomien skal sette en stopper for deg, kan du ta kontakt med ditt lokale bibliotek og høre om de vil lage en variant i mindre skala – kanskje de kan tenke seg å lage en utstilling med skissebøker om flere er interesserte, og kanskje ditt bibliotek kan opprette en samling for skissebøker permanent?

Brooklyn Art Library

Det fysiske biblioteket flyttet fra Brooklyn i New York, men er du i USA og kan reise til St. Petersburg i Florida har du muligheten til å dykke ned i skissebøkene og få inspirasjon og impulser fra hele verden!

Er du bosatt et annet sted i verden kan du dra nytte av samlingen for å bli inspirert av andres tanker og tegninger, eller gjøre som meg og se hvor mange skissebøker som inneholder enhjørninger. Besøk deres digitale samling, søk på favorittord eller se gjennom en tilfeldig bok.

Screenshot from Brooklyn Art Library sketchbook

Vil du, eller noen du kjenner, delta?

Biblioteket tar i mot donasjoner, du kan bidra ved å delta i skissebokprosjektet, eller spre ordet om biblioteket til en kreativ venn eller to.


Postet

i

av

Kommentarer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *